Лідера консерваторів Європарламенту закликають вигнати Берлусконі через підтримку Мелоні

Середа, 5 жовтня 2022, 18:27

Главу Європейської народної партії – консервативної групи Європарламенту – Манфреда Вебера закликали виключити італійського політика Сільвіо Берлусконі та його партію "Вперед, Італіє!" через підтримку крайньої правої партії "Брати Італії" Джорджії Мелоні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

У листі, який підписали троє німецьких депутатів-членів Європейської народної партії, стверджується, що за прихід до влади "Братів Італії" відповідають демократи з усіх партійних блоків. Але "ще не пізно запобігти приходу до влади в Італії ультраправого уряду Джорджії Мелоні".

"Ті, хто об'єднується з крайніми правими, не приборкують їх. Ті, хто укладає договори з крайніми правими, допомагають їм отримати владу", – стверджують європарламентарі, говорячи про підтримку Берлусконі партії Мелоні – політсили разом іншли на парламентські вибори.

Автори звернення до Вебера просять його вплинути на лідера "Вперед, Італіє!" з тим, щоб він не брав участі у формуванні італійського уряду. В іншому разі партія "не повинна мати майбутнього в проєвропейській партійній сім'ї Європейської народної партії".

Раніше Вебер публічно підтримав на виборах в Італії колишнього прем'єра Сільвіо Берлусконі, після чого наразився на хвилю критики від своїх колег у Європарламенті.

Нагадаємо, на парламентських виборах, що пройшли в Італії 25 вересня, перемогу в обох палатах парламенту здобула коаліція правих разом із партіями-"друзями Путіна".

Партія "Браття Італії" отримала свій історично найвищий результат і набрала найбільше голосів - 26%. Ця партія має у ЄС імідж праворадикалів та "неофашистів", якого зараз намагається позбутися. Зокрема, вона підтримувала Україну під час війни. Їхні соратники - "Ліга" Маттео Сальвіні та "Forza Italia" Сильвіо Берлусконі, лідери яких відомі прихильністю до Росії - набрали по 9% і 8% відповідно.

Про загрози і очікування від нової влади Італії дивіться у спільному відео редактора ЄвроПравди Сергія Сидоренка та постійної авторки ЄП з питань Італії Вікторії Вдовиченко.

Або читайте статтю: "Хороші фашисти" та загроза для Європи: що чекати Україні від нового уряду Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: