Глава найбільшої фракції Європарламенту публічно підтримав Берлусконі на виборах в Італії

Неділя, 11 вересня 2022, 20:13

Глава найбільшої фракції Європейського парламенту – Європейської народної партії – Манфред Вебер публічно підтримав на виборах в Італії колишнього прем'єра Сільвіо Берлусконі.

Про це пише Tagesschau, повідомляє "Європейська правда".

Вебер та Берлусконі знялися разом у передвиборчому ролику на віллі в Ломбардії.

Вебер заявив, що підтримав політика з неоднозначною репутацією, бо "той досвідчений політик". "На сторожі проєвропейської політики в Італії", – каже Вебер у ролику.

Вебера після повернення до Брюсселя розкритикували за підтримку Берлусконі, у тому числі у його німецькій партії Християнсько-соціальний союз.

У розмовах з журналістами він відстоював своє рішення, заявивши, що цілком нормально підтримуватиме партію Forza Italia Берлусконі, яка також є частиною сім'ї християнсько-демократичної родини.

"Ми поділяємо одні й ті самі основні цінності: проєвропейські, проукраїнські, протрансатлантичні, все що ґрунтується на верховенстві закону", - сказав він.

Як відомо, Берлусконі буде балотуватися до Сенату Італії на парламентських виборах у вересні. Він очолює правоцентристську партію Forza Italia.

Партія Берлусконі йде на вибори в коаліції з двома правими партіями — "Братами Італії" Джорджії Мелоні, яка лідирує в опитуваннях, та "Лігою" Маттео Сальвіні. Згідно з останніми прогнозами, ці партії можуть отримати більшість в обох палатах парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: