Швейцарія передає Україні пожежні машини й будівельну техніку

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 17:06

Федеральна рада Швейцарії в п’ятницю оголосила про надання Україні техніки й обладнання для гасіння пожеж, очищення забрудненої води та усунення завалів.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Обладнання й техніку на загальну суму 5,2 мільйона швейцарських франків (5,37 мільйона євро) міністерству внутрішніх справ України передали міністерство оборони, цивільного захисту й спорту Швейцарії, а також міська рада Базеля.

Українська сторона отримає швейцарську допомогу поетапно, перші два ваговози з чотирма будівельними машинами вирушили до України в п’ятницю.

Усього Швейцарія передасть 20 будівельних машин, три пожежні машини й автомобіль для перевезення спорядження й персоналу, два пересувні контейнери для збору й очищення забрудненої води, генератори світла й електроенергії, обладнання для підйому та перенесення важких об’єктів тощо.

Очікується, що частина обладнання й техніки буде направлена до Харкова для здійснення робіт із відбудови й ремонту.

За даними Федеральної ради Швейцарії, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну вона надала українській стороні понад 680 тонн гуманітарної допомоги й придбала понад 5750 тонн продовольства для українського населення.

Раніше Швейцарія засудила анексію Росією чотирьох областей України, що порушує її територіальну цілісність і суверенітет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: