Швейцарія приєдналася до засудження анексії українських областей Росією

П'ятниця, 30 вересня 2022, 22:15

Швейцарія в п’ятницю засудила анексію Росією чотирьох областей України, що порушує її територіальну цілісність і суверенітет.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві Федеральної ради Швейцарії.

"Федеральна рада засуджує це серйозне порушення територіальної цілісності та суверенітету України. Вона не визнає включення українських територій до складу Російської Федерації. Швейцарія підкреслює, що ці території залишаються частиною національної території України",  – зазначається там.

Керівний орган Швейцарії закликав Росію до деескалації та повного виведення своїх військ з українських територій.

"Як держава-окупант, Росія зобов'язана дотримуватися міжнародного гуманітарного права та прав людини і поважати існуючу правову систему України. Швейцарія закликає гарантувати швидкий та безперешкодний доступ гуманітарної допомоги на всій території України, зокрема на окупованих Росією територіях", – додала Федеральна рада.

Раніше уряд Швейцарії заявляв про готовність приєднатися до нових санкцій Євросоюзу.

Як повідомлялося, президент Російської Федерації 30 вересня підписав "договір про вступ до складу Росії" захоплених українських територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей і заявив, що відтепер їхні мешканці – громадяни РФ.

Лідери усіх країн Європейського Союзу опублікували спільну заяву, у якій рішуче відкинули та беззастережно засудили незаконну анексію Росією Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

СШАВелика Британія і Канада запровадили проти Росії додаткові санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: