Прем’єр Греції: ЄС зможе покарати Туреччину за допомогу Росії в обході санкцій

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 22:01

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив у п’ятницю, що новий пакет санкцій Європейського Союзу передбачає покарання для Туреччини в разі, якщо вона допомагатиме Росії обходити обмеження.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN Greece.

"Існують рамкові рішення Європейської ради, які дозволяють їй вдатися до такого (санкцій), якщо Туреччина перетне червоні лінії", – сказав Міцотакіс журналістам у відповідь на питання про можливість введення санкцій проти Туреччини.

"Окрім того, хочу наголосити на ще одному вимірі дискусій стосовно санкцій: на основі восьмого пакету санкцій, який уже був схвалений Європейською радою та Європейською комісією, уперше існує можливість накласти санкції на турецьких фізичних та юридичних осіб, яких визначать порушниками санкцій проти Росії через експорт європейських продуктів до Росії через Туреччину", – додав він.

Грецький прем’єр назвав такий механізм "кроком у правильному напрямку" в той час, коли "існує велика країна, що по суті обходить санкції на шкоду решті країн Європейського Союзу".

Напередодні президент Франції Еммануель Макрон закликав турецького колегу Реджепа Таїпа Ердогана боротися з будь-якими "обхідними шляхами" в питанні санкцій.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу в четвер затвердила рішення запровадити новий пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії у відповідь на незаконну анексію Росією українських територій.

Також Європейський Союз затвердив рішення про запровадження санкцій проти ще 30 фізичних і семи юридичних осіб у зв'язку з російською агресією проти України.

Через те, що Туреччина відмовилася вводити санкції проти Росії та продовжила взаємодію з російськими посадовцями, на Заході з'являлися підозри й непідтверджені дані, що Анкара може допомагати Москві оминати режим санкцій, запроваджених через повномасштабне вторгнення в Україну.

Більше читайте тут: Чому Туреччина не приєдналася до західних санкцій та чи буде вона допомагати РФ їх обходити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: