Прем’єрка Франції виступила проти обмеження швидкості на автобанах задля економії і довкілля

Вівторок, 15 листопада 2022, 09:57

Прем’єрка Франції Елізабет Борн виступила проти зниження максимальної дозволеної швидкості на автобанах для того, щоб зменшити викиди від автомобілів та посприяти економії пального.

Про це повідомляє Le Figaro, пише "Європейська правда".

У Франції на тлі енергетичної кризи почали обговорювати ініціативу про те, щоби зменшити максимальну швидкість на автобанах зі 130 до 110 км/год, оскільки це дозволило би скоротити споживання пального автомобілями приблизно на 20%. Прем’єрка у телеефірі пояснила, що вважає впровадження цього кроку як зобов’язання недоцільним.

"Є люди, у яких свої часові обмеження… Інформувати про те, що можна економити, якщо їздити на меншій швидкості, і що це може зменшити викиди парникових газів - це важливо, але не можна йти шляхом заборон… Я не підтримую запровадження зобов’язуючих заходів для наших співгромадян", - зазначила Елізабет Борн. 

Раніше прихильники такого кроку опублікували у ЗМІ своє звернення із закликом добровільно їздити повільніше - задля економії та протидії кліматичним змінам, його підписали чимало відомих у Франції осіб.

Нагадаємо, в кінці літа Франція першою у Європі заборонила рекламу викопного палива – такою була обіцянка французького президента Емманюеля Макрона під час передвиборчої кампанії навесні цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: