Вибухи у Польщі не змінили оцінку НАТО щодо загрози РФ для союзників - Столтенберг

Середа, 16 листопада 2022, 14:06

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що після падіння ракети у Польщі у вівторок ввечері в Альянсі не змінили оцінку щодо загрози Росії для союзників.

Про це Столтенберг заявив на брифінгу у середу, повідомляє "Європейська правда".

"У нас немає ознак того, що цей інцидент став результатом навмисного нападу на територію НАТО. І у нас немає даних про те, що Росія планує наступальні військові дії проти союзників НАТО. Це демонструє, що є небезпека, пов’язана з триваючою війною в Україні. Але це не змінило нашу фундаментальну оцінку щодо загрози для союзників НАТО", - сказав Столтенберг.

Він додав, що інцидент підкреслює важливість моніторингу та пильності на місцях, і у НАТО  ухвалили рішення щодо довготривалої адаптації стримування та оборони Альянсу на саміті в Мадриді у червні.

Столтенберг також сказав, що ракета, яка впала на території Польщі, ймовірно, була випущена українськими силами ППО під час відбиття російських атак.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда заявив, що вибухи на сході Польщі були нещасним випадком, і Варшава не вважає інцидент з ракетою нападом на країну. Дуда зазначив, що інцидент став найімовірніше результатом роботи української ППО.

ЄвроПравда зібрала основні факти з цього приводу у статті Ракетою по Польщі: що відомо про напад РФ на державу НАТО та якими можуть бути наслідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: