Нові судові процеси у справі МН17 можуть початися наступного року

Четвер, 17 листопада 2022, 13:02

Слідство у справі збитого над Донбасом лайнера рейсу MH17 триває і на лаві підсудних можуть опинитися ще багато інших осіб.

Про це в коментарі "Європейській правді" сказав Піт Плюг, який представляє інтереси родичів загиблих.

"Розслідування ще триває – як щодо вини російських високопосадовців, так і щодо екіпажу "Буку", і я розраховую на новини про це вже на початку 2023 року, і, можливо, почнуться нові судові процеси", - сказав Плюг.

Судове слухання щодо чотирьох обвинувачених, яким у четвер мають оголосити вирок, лише перший етап для того, щоби вийти на інших підсудних на цьому процесі.

Плюг не виключає, що не виключено, що когось із них виправдають повністю або частково, бо недостатньо впевненості у вині людини, потрібен масив доказів щодо дій конкретно цієї особи.

"Суд має відповісти на три питання. Перше – чим збили літак, чи справді це був "Бук", звідки він був доставлений, чи був це "Бук" із Курської області. Друге запитання – чи справді стріляли з поля поблизу села Первомайське. І третє запитання – якою була роль чотирьох підозрюваних та чи є їхні діяння кримінально караними", - сказав він.

Він наголосив, що встановлена вина четвірки підсудних – не єдине і, мабуть, не головне завдання суду.

"Що стосується двох перших запитань – я сподіваюся і думаю, що суд підтвердить висновки слідства, що "Бук" справді привезли з Росії, а постріл відбувся з території, яку контролювали сепаратисти, терористи, а фактично Росія. Але що стосується вини... Я особисто вважаю, що їхня причетність доведена. Але чи є вона кримінально караною – на це непросте запитання має відповісти суд", – пояснив Плюг.

Детальніше читайте у статті - Перший вирок у Гаазі. Як рішення суду щодо MH17 проти "групи Гіркіна" допоможе покарати РФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: