Троє засуджених за збиття MH17 повинні виплатити 16 млн євро компенсацій

Четвер, 17 листопада 2022, 16:45

Визнанні винними у збитті малайзійського лайнера MH17 Леонід Харченко, Сергій Дубінський та Ігор Гіркін повинні відшкодувати моральну шкоду родичам загиблих у катастрофі компенсацією у розмірі понад 16 мільйонів євро.

Про це заявив суддя Гендрік Стейнхаус під час оголошення рішення суду, у судовому комплексі Схіпхола, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Суддя зазначив, що суд отримав загалом 306 позовів про відшкодування збитків родичам загиблих.

Підозрюваний Олег Пулатов не повинен відшкодовувати збитки, тому що він був звільнений судом від обвинувачення. Виплата компенсацій, згідно з рішенням суду, лягає на Харченка, Дубінського і Пулатова, яких суд визнав винними у збитті лайнера.

"Повна сума компенсацій збитків установлена на суму у понад 16 млн євро", - зазначив Стейнхаус.

Суд констатував, що багато родичів все ще борються з серйозними наслідками через втрату близьких, і підкреслив, наскільки важко їм було жити з тим, що тіла їхніх рідних довго не повертали додому.

На думку суду, багато з родичів загиблих досі страждають від синдрому неминущої скорботи, стресу і депресії. Постійна увага ЗМІ також має вплив на рідних жертв, наголошує суд.

Детально про рішення Гаазького суду та його наслідки читайте у статті Перший вирок у Гаазі. Як рішення суду щодо MH17 проти "групи Гіркіна" допоможе покарати РФ.

Також "Європейська правда" веде відеотрансляцію засідання суду у Гаазі, де триває оголошення вироку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.