Польща обіцяє завершити електронний бар'єр на кордоні з Білоруссю до кінця місяця

Середа, 2 листопада 2022, 18:51

Міністр внутрішніх справ і адміністрації Польщі Маріуш Камінський заявив, що протягом місяця буде готовий електронний бар’єр на польсько-білоруському кордоні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

"Ми хочемо, щоб східний кордон Польщі з Білоруссю був найбільш безпечним зовнішнім кордоном Європейського Союзу. Можемо порівняти, як забезпечені інші зовнішні кордони ЄС у різних непростих місцях. До нас приїжджають представники служб інших держав, щоб побачити, як ми це робимо", – сказав Камінський.

Також глава польського МВС наголосив на необхідності укріпити кордон із Росією: по всій його довжині розгорнуть електронний бар’єр, позаяк, за словами Камінського, не можна виключити гібридної атаки також безпосередньо з боку РФ.

Польща відгородиться від Калінінградської області парканом і колючим дротом

"Ми знаємо, що білоруські дії не були діями суверенної держави, їх інспірували з Росії. Так, щоб дестабілізувати ситуацію на нашому кордоні, щоб спробувати створити канал нелегальної міграції, який заливав би Європу. Не виключаємо, що подібні сценарії можуть реалізувати на нашому кордоні з Росією, тобто з Калінінградською областю", – вважає чиновник.

У січні Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю, щоб ускладнити нелегальну міграцію з Білорусі. Роботи мали завершити в середині літа, та вони затрималися через геологічні складнощі, й стіну остаточно відкрили на початку жовтня.

Стіна на польсько-білоруському кордоні сягає близько 187 кілометрів завдовжки й 5,5 метра заввишки. Огородження зроблено зі сталевих панелей висотою 4,5 метра, нагорі додано колючий дріт.

Для тварин у стіні є спеціальні проходи, не перекриває вона також прикордонні річки та водотоки. Зараз огорожу обладнують електронними засобами охорони кордону – датчиками руху та камерами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: