Главі МВС Франції часів Саркозі присудили пів року в’язниці за шахрайство з коштами виборчої кампанії

Вівторок, 22 листопада 2022, 15:53

Колишнього міністра внутрішніх справ за президентства Ніколя Саркозі Клода Геана засудили до шести місяців реального терміну за шахрайство з витратами на передвиборчу кампанію 2012 року, коли він змагався за депутатський мандат. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє BFMTV.

Геана визнали винним у тому, що він свідомо применшив свої витрати на кампанію і таким чином отримав понад 30 тисяч євро. Ексміністра засудили до 18 місяців ув’язнення, з яких шість - реального терміну, та штрафу у розмірі 30 тисяч євро. Втім, відбувати покарання він зможе вдома з електронним браслетом. 

Адвокат Геана заявив, що він подаватиме апеляцію.

Це вже не перше провадження проти ексміністра. Клод Геан став першим колишнім главою МВС Франції, який побував в ув’язненні - з 13 грудня 2021 до 9 лютого 2022 року. Було встановлено, що він вчасно не сплатив присуджений йому штраф у справі про незаконні преміальні виплати співробітникам апарату міністерства. 

Також Геана повторно судитимуть у справі про соцопитування для Єлисейського палацу під час президентства Саркозі, після того, як він оскаржив вирок за "фаворитизм" - рік в’язниці, з яких вісім місяців реального терміну. На додачу, Клод Геан проходить у справі про незаконне фінансування з Лівії президентської кампанії Ніколя Саркозі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: