ЄБРР надає гарантію 50 млн євро на підтримку кредитування в Україні

Четвер, 24 листопада 2022, 13:08

Європейський банк реконструкції та розвитку повідомив, що надає гарантію обсягом 50 млн євро для підтримки кредитування критично важливих галузей української економіки.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби, пише "Європейська правда".

ЄБРР надає інструменти розподілу ризиків трьом українським банкам та лізинговій компанії. 

За цими угодами Банк бере на себе до 50% кредитного ризику за новим фінансуванням загальним обсягом 200 млн євро, яке нададуть "ОТП Лізинг" (80 млн євро), "Креді Агріколь" (50 млн євро), "ПроКредит Банк" (40 млн євро) та "ОТП Банк" (30 млн євро), за умови, що гарантії покриватимуть не більше 50% портфеля. 

"Інструменти розподілу ризику ЄБРР допоможуть цим місцевим фінансовим установам у кредитуванні приватних українських компаній, що працюють у таких критично важливих секторах, як первинне сільське господарство та сільськогосподарські послуги, харчова промисловість, транспорт і логістика, роздрібна торгівля і фармацевтика. Це своєю чергою допоможе у забезпеченні продовольчої безпеки та збереженні джерел засобів для існування домогосподарств в Україні, основні сектори економіки якої зазнали масштабного негативного впливу внаслідок російського вторгнення 24 лютого 2022 року", - пояснюють у банку.

Завдяки цим і попереднім угодам про розподіл ризику, підписаним у травні 2022 року, загальний обсяг фінансування, підтриманого з початку війни, сягнув 253 млн євро.

Нагадаємо, також ЄБРР схвалив пакет фінансування у розмірі 372 млн євро для підтримки компанії "Укренерго" з метою швидкого усунення пошкоджень, завданих російськими ракетними ударами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: