Міграція до Британії досягла рекорду в понад 500 тисяч осіб за рік

Четвер, 24 листопада 2022, 14:26

Чиста міграція до Великої Британії зросла до рекордного рівня в 504 тисячі осіб за рік до червня 2022 року, що було зумовлено збільшенням кількості громадян країн, що не входять до Європейського Союзу.

Про це пише Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Управління національної статистики (ONS) заявило, що зростання кількості поїздок після COVID-19, а також збільшення кількості прибуттів іноземних студентів, які під час пандемії навчалися дистанційно, сприяли зростанню.

За оцінками, за рік до червня в країну прибуло 1,1 мільйона довгострокових іммігрантів, що на 435 тисяч більше, ніж у попередньому році. Найбільшу частку тих, хто покинув Велику Британію, склали громадяни ЄС.

Три нові візові схеми - для українців, які рятуються від війни, для переселення громадян Афганістану і маршрут для британських громадян з Гонконгу - в сукупності збільшили кількість прибулих приблизно на 186 тисяч осіб, повідомляє ONS.

"Міграція з країн, що не входять до ЄС, особливо студентів, є рушійною силою цього зростання. Безліч незалежних один від одного чинників, що сприяють міграції в даний час, означає, що ще занадто рано говорити про те, чи збережеться ця картина", - заявили в ONS.

Занепокоєння з приводу впливу імміграції було одним з основних чинників, що спонукали Британію проголосувати за вихід з Європейського Союзу в 2016 році. На той час тодішній прем'єр-міністр Девід Кемерон упродовж кількох років не зміг досягти цільового показника чистої міграції в розмірі менш як 100 тисяч осіб на рік.

Попередній рекордний показник чистої міграції був трохи більше 330 тисяч у 2015 році.

Нагадаємо, Британія і Франція підписали оновлену угоду для протидії нелегальній міграції через Ла-Манш, що створює проблеми для обох країн і є загрозою для життя мігрантів, які наважуються на таку подорож.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.