У Польщі спростовують звільнення чиновника через розмову Дуди з російськими пранкерами

Вівторок, 10 січня 2023, 19:54

Керівник Бюро міжнародної політики канцелярії президента Польщі Якуб Кумох спростував повідомлення ЗМІ про те, що працівника відомства Пьотра Гіллерта було звільнено через телефонний дзвінок Анджея Дуди й російських пранкерів.

Про це Кумох написав у Twitter, повідомляє "Європейська правда".

"Нісенітниця, висмоктана з пальця. Зміна директора Бюро міжнародної політики планувалася багато місяців, тому що Гіллерт отримав іншу пропозицію, і я наполягав, щоб він залишився до кінця року", – зазначив посадовець.

"Наступника призначено – я перевірив – 2 листопада. Ніхто Петра не звільняв. Він – професійний дипломат і хороший керівник", – додав він.

Кумох також заявив, що журналіст RFM FM Рох Ковальський, який став автором новини про звільнення Гіллерта, й раніше нібито допускав промахи – наприклад "анонсував" зустріч президентів Польщі та України через дві години після її завершення.

Як повідомлялося, російські пранкери, відомі під псевдонімами Вован і Лексус, зателефонували президенту Польщі Анджею Дуді від імені французького президента Емманюеля Макрона після падіння ракети у Пшеводуві.

Опублікована розмова триває понад сім хвилин. На запису співрозмовники говорять англійською мовою.

Голос, який, як стверджується, належить Дуді, говорить про збиту ракету та консультації з генсеком НАТО і президентом США. Також він говорить, що чекає на результати розслідуванні "і не звинувачує росіян". "Думаєте, мені потрібна війна з Росією? Ні. Я цього не хочу", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.