У Польщі попередили про посилення роспропаганди напередодні виборів

Середа, 11 січня 2023, 09:49

Урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарин попередив, що 2023 виборчий рік може бути для Польщі ще важчим з точки зору пропагандистської діяльності з боку Росії.

Про це він сказав у інтерв’ю агентству PAP, пише "Європейська правда".

"Зважаючи на те, з чим ми зіткнулися у 2022 році, слід очікувати подальшого зростання загроз як у кіберпросторі, тобто тих, що пов’язані з діяльністю кіберзлочинців, так і тих, які ми ідентифікуємо як інформаційні події, тобто російська дезінформаційна діяльність і пропагандистська діяльність Росії та Білорусі", - сказав Жарин.

Польща висилає російського пропагандиста, який працює в RT та Sputnik

"Ще один шматочок пазла, який потрібно взяти до уваги – це питання виборів, які заплановані на 2023 рік. Досвід наших союзників і політичних друзів такий, що саме період різного роду виборчих кампаній активізує російську сторону, яка хоче за допомогою пропаганди чи дезінформації вплинути на результати виборів", - додав він.

Жарин зазначив, що в цій сфері слід враховувати, що така діяльність буде. 

"Звісно, ​​не йдеться про те, що російська сторона активізується лише під час організації виборів чи в самий день голосування. Це заходи, які проводяться протягом певного часу. Це події, підґрунтя для яких готували місяцями. Тому я вважаю, що вже в перші місяці 2023 року ми спостерігатимемо зростання різного роду діяльності, пов’язаної з ворожим пропагандистським впливом", - підкреслив він.

На осінь у Польщі заплановані парламентські вибори, які можуть призвести до зміни влади після двох каденцій партії "Право і справедливість". Читайте більше про те, як перетворять Польщу парламентські вибори 2023 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.