В канцелярії президента Польщі та МЗС відбулися перестановки

Четвер, 12 січня 2023, 16:08

Заступник міністра закордонних справ Польщі Марчин Пшидач перейде до канцелярії президента, а його попередник на цій посаді Якуб Кумох повернеться на дипломатичну службу. 

Про це повідомляє PAP, пише "Європейська правда".

Якуб Кумох донині обіймав посаду держсекретаря і керівника Бюро міжнародної політики - органу в структурі канцелярії президента Польщі. Серед іншого, він був однією з ключових фігур у підготовці останнього візиту Анджея Дуди до Львова. Він повідомив, що завершує роботу на цій посаді за власною ініціативою та вже просив президента дозволити йому повернутися до дипломатичної роботи.

"Сьогодні, на моє власне прохання, за згодою керівництва та згідно з нашими домовленостями кілька місяців тому, я завершую виконання обов’язків як держсекретар і керівник Бюро міжнародної політики після півтора року дуже інтенсивної роботи", - заявив він. 

Якуб Кумох пояснив своє рішення тим, що вкрай інтенсивна робота на цій посаді залишала йому надто мало часу на спілкування зі своєю родиною і йому довелося робити складний вибір "між державницькими обов’язками і батьківством". Він не уточнив, яку посаду може обійняти надалі. 

Замість Кумоха на посаду держсекретаря призначили Марчина Пшидача, який досі був заступником міністра закордонних справ. Хто замінить його в МЗС, поки невідомо.   

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: