Компанію Трампа оштрафували на $1,6 млн за податкове шахрайство

П'ятниця, 13 січня 2023, 19:29

Суд Нью-Йорка в п’ятницю зобов’язав два структурні підрозділи бізнес-імперії 45-го президента США Дональда Трампа – Trump Corporation і Trump Payroll Corp – виплатити максимально можливий за законами штату штраф у розмірі 1,61 мільйона доларів у справі податкове шахрайство.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Рішення було винесене після того, як на початку грудня 2022 року присяжні визнали компанію Trump Organization винною в податкових злочинах, скоєних двома її колишніми працівниками – зокрема шахрайстві, змові, кримінальному податковому шахрайстві і фальсифікації ділової документації.

Адвокатка захисту Сьюзан Нечелес заявила, що компанія Трампа планує подати апеляцію. Своєю чергою окружний прокурор району Манхеттен Елвін Брегг, офіс якого порушив справу, заявив, що продовжує кримінальне розслідування ділової практики експрезидента США.

"Сьогоднішнє рішення разом із вироком, винесеним раніше на цьому тижні, закриває важливий розділ нашого поточного розслідування щодо колишнього президента і його бізнесу. Тепер ми будемо рухатись далі", – сказав Брегг журналістам.

Бізнес-імперію Трампа визнали винною у шахрайстві

Він мав на увазі вирок колишньому фінансовому директору Trump Organization Аллену Вайссельбергу, який працював на сім'ю Трампа протягом близько п’ятдесяти років. Його засудили до п'яти місяців ув'язнення після того, як він дав свідчення як головний свідок обвинувачення.

Нагадаємо, справа ґрунтувалася на свідченнях Вайссельберга та менеджера з фінансових питань Trump Organization Джеффрі Макконні. Обоє під час свідчень визнали інкриміновані слідством злочини, пов’язані з фінансовим шахрайством. Оскільки Макконні був викликаний як свідок, він за законодавством Нью-Йорка отримав імунітет у справі.

У своїх свідченнях Вайссельберг детально розповів, як він із Макконні з 2005 по 2020 роки вводили в оману податкові органи штату Нью-Йорк і федеральної влади. Зокрема колишній фіндиректор Trump Organization визнав, що змовився з компанією для отримання незадекларованих вигод, таких як апартаменти в дорогому районі Мангеттена, розкішні автомобілі для себе й дружини та навчання в приватній школі для онуків.

Trump Organization – це бізнес-імперія Трампа, яка займається операціями з нерухомістю та готельним бізнесом і володіє гольф-курортом. Її штаб-квартира Trump Tower розташована в Нью-Йорку.

У США завершили розслідування можливого втручання Трампа у вибори у штаті Джорджія

Водночас Трамп фігурує в іншому розслідуванні прокуратури штату Нью-Йорк, пов’язаному із податковим шахрайством. У разі доведення вини експрезиденту США та трьом його дітям загрожує штраф у 250 мільйонів доларів, заборона обіймати керівні посади в компаніях штату, а також заборона купувати там нерухомість протягом п’яти років.

Це не єдине гучне розслідування, в якому фігурує Трамп, що планує балотуватися в президенти США у 2024 році.

У Конгресі завершилося розслідування подій 6 січня 2021 року під Капітолієм, у якому Трампа можуть звинуватити в саботажі своїх обов’язків як верховного головнокомандувача. Є також підозри щодо можливого втручання Трампа в затвердження результатів президентських виборів у штаті Джорджія.

Крім того, в серпні Федеральне бюро розслідувань здійснило обшуки в резиденції 45-го президента США в Мар-а-Лаґо, де він, імовірно, в порушення процедури тримав секретні документи. За це Трампу може загрожувати ув’язнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: