У Ніцці евакуювали школу через "підозрілу посилку" з Москви – коробку цукерок

Вівторок, 17 січня 2023, 17:34

У французькій Ніцці у вівторок уранці довелось евакуювати ліцей Массена через виявлений там підозрілий пакунок – він виявився коробкою цукерок, надісланих із Москви.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Nice Matin.

Підозрілий пакунок з Росії до середньої школи Массена було доправлено у вівторок. За словами директора закладу Жиля Клечека, він мав усі ознаки підозрілого, тож було ухвалене рішення про евакуацію.

На місце викликали правоохоронців і саперів, які перекрили сусідню вулицю й перевірили вміст підозрілого пакунка – кубічної коробки розміром близько 40 сантиметрів, яка надійшла з Москви, а на клейкій стрічці був напис кирилицею.

"Він був адресований усій школі. Ми негайно сповістили поліцію, яка прибула дуже швидко, і ми евакуювали 1700 учнів та 200 дорослих", – розповів Клечек.

Вибухотехніки, які прибули на місце події, заявили, що в пакунку були цукерки. Після цього в школі відновили навчання – евакуація тривала близько години.

Нагадаємо, 30 листопада посольство України у Мадриді отримало підозрілий пакунок, у якому після відкриття спрацював вибуховий пристрій. Схожі посилки отримали ще низка адресатів в Іспанії, про що ЄвроПравда детально розповідала у статті "Пошта 155-го калібру".

Після того українські місії і в Іспанії, і в інших країнах почали отримувати закривавлені пакунки. Про останні підозрілі пакети повідомляли з Данії та Румунії, а також Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: