Балкани потерпають від повеней, у Сербії загинув чоловік

фото
П'ятниця, 20 січня 2023, 13:01

Повені на Балканах призвели до закриття шкіл, ускладнили рух транспорту і затопили будинки і сільськогосподарські угіддя.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє AP.

Повені цього тижня в Сербії, Боснії, Чорногорії, Албанії та Косові були викликані сильними дощами і не за сезоном теплою погодою. У п'ятницю температура впала в багатьох районах, і дощ перетворився на сніг.

Зливи були нетиповими для зимових місяців. Вони спричинили розлив багатьох малих річок і струмків у регіоні, затопивши прилеглі території і змусивши десятки людей покинути свої домівки.

Влада семи муніципалітетів і міст на південному заході і півдні Сербії оголосила надзвичайну ситуацію, намагаючись стримати підйом води. У місті Рашка влада закрила дитячі садки і школи.

 

"Це було сильніше за нас, ми не змогли захистити деякі частини", - сказав високопоставлений чиновник Неманья Попович.

Тіло чоловіка витягли з переповненої річки на південному заході Сербії, і рятувальники шукають ще одну людину.

Влада повідомила, що в п'ятницю рівень води в річці знизився.

Сильні зливи також спровокували зсуви, які відрізали дороги і залізничну лінію, що з'єднує Сербію з сусідньою Чорногорією. Залізнична влада заявила, що пасажири будуть перевозитися автобусами на одній з ділянок маршруту.

У п'ятницю також повідомлялося про повені в деяких районах Косова, де річка Ібар та інші менші річки і струмки вийшли з берегів, поставивши під загрозу будинки і перекривши місцеві дороги. Деякі райони як у Косові, так і в південній Сербії також залишилися без питної води.

Боснійська влада заявила, що після кількох днів попереджень про повені вони очікують, що ситуація заспокоїться, оскільки в п'ятницю на зміну дощам прийшов снігопад, який вперше цієї зими накрив столицю Сараєво, а також столицю Сербії Белград та інші міста регіону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: