До Німеччини прибув третій плавучий LNG-термінал

П'ятниця, 20 січня 2023, 17:06

Третій плавучий термінал з прийому зрідженого природного газу прибув у п'ятницю на північ Німеччини, щоб допомогти зміцнити енергопостачання країни.

Про це повідомляє DW, пише "Європейська правда"

Судно Hoegh Gannet розміром 294 метри на 46 метрів пришвартувалося в північному порту Брунсбюттель.

Міністр економіки Роберт Габек, прем'єр-міністр землі Шлезвіг-Гольштейн Даніель Гюнтер та генеральний директор енергетичного гіганта RWE Маркус Креббер спостерігали за прибуттям термінала.

Термінал, який може приймати зріджений газ з танкерів у високому ступені стиснення і перетворювати його на придатний для використання газ, доповнить два інших, один у Вільгельмсхафені, а інший у Лубміні на Балтійському морі, які прибули минулого місяця.

Перший зріджений газ для переробки має прибути до Брунсбюттеля на початку наступного місяця.

Уряд і RWE мають намір подати 3,5 мільярда кубометрів газу в національну мережу цього року лише з Брунсбюттеля. Після завершення будівництва нового газопроводу до Гамбурга наприкінці року ця цифра, як очікується, зросте до 7,5 мільярдів кубометрів.

Четвертий термінал незабаром має бути доставлений до порту Штаде, розташованого на річці Ельба. Загалом Німеччина планує побудувати сім терміналів.

Нагадаємо, німецький міністр фінансів Крістіан Лінднер заявив, що Німеччина більше не залежить від російського імпорту енергоносіїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: