США розпочали навчальну програму з кібербезпеки для правоохоронців країн Балтії

Вівторок, 14 лютого 2023, 12:46

Секретна служба США у партнерстві з Естонською академією наук безпеки та правоохоронними органами країн Балтії відкрила для останніх нову навчальну програму з кібербезпеки, що базуватиметься в Таллінні.

Про це повідомило посольство США в Естонії, пише "Європейська правда".

Зазначається, що навчальна програма з комп'ютерної криміналістики (CFTP) залучить правоохоронців з усіх країн Балтії для розробки нових методів розслідування та переслідування кіберзлочинців.

CFTP передбачає навчання, тренування й допомогу партнерам з правоохоронних органів країн Балтійського регіону для вивчення нових технологій, які використовують зловмисники, аналізу цифрових доказів і реагування на кібератаки на мережеву інфраструктуру.

Програма вартістю 7 мільйонів доларів розрахована на п’ять років і, як очікується, охопить сотні працівників правоохоронних органів Естонії, Латвії та Литви.

Як відомо, в Естонії розташований Об'єднаний центр передових технологій з кібероборони НАТО. Крім того, країни Балтії протягом останнього року неодноразово ставали жертвами кібератак, як вважається, російських зловмисників.

Як повідомлялось, сайти НАТО у неділю 12 лютого зазнали кібератаки, ймовірно, російських хакерів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: