"Надайте F-16 Україні": активісти у Варшаві підготували послання для Байдена

фото
Понеділок, 20 лютого 2023, 16:05

Громадська ініціатива "Євромайдан-Варшава", яка виступає за інтеграцію України та Європейського Союзу, організувала акцію в центрі Варшави, щоб надіслати послання президенту США щодо винищувачів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Interia.pl.

Джо Байден прибуде до Польщі в понеділок. Він відвідає Варшаву після візиту до Києва, де зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. З українським лідером Байден обговорив, серед іншого, додаткові ракети для системи HIMARS і іншу зброю.

Тим часом у Варшаві на Байдена чекає ще одна вимога. На рекламному екрані біля кільцевої розв'язки Романа Дмовського у центрі польської столиці з'являється повідомлення англійською мовою: "Байдене, дай Україні F-16".

Активісти провели прес-конференцію. "Сьогодні, в XXI столітті, в центрі Європи, я стою перед вами, щоб попросити у світу зброю. Ми дійшли до таких часів, коли в XXI столітті єдине, що може гарантувати мир у світі - це зброя", - заявила лідерка ініціативи "Євромайдан-Варшава" та лауреатка премії "Активіст року" у Польщі Наталія Панченко, після чого звернулася безпосередньо до лідера США.

"Пане президенте, ми, громадські активісти, правозахисники та пацифісти, дуже просимо вас дати Україні літаки F-16. Для того, щоб у світі був мир, світ повинен перемогти Росію. Він повинен перемогти зло, він повинен перемогти Путіна, він повинен перемогти Росію", - зазначила вона.

 

"Україна може це зробити, але тільки якщо вона отримає сучасну зброю", - сказала вона, додавши, що "єдине, що може зробити Джо Байден, щоб нарешті встановити мир у світі, - це надати Україні F-16".

Нагадаємо, п'ять членів Палати представників США, представники Республіканської і Демократичної партії, тиснуть на президента Джо Байдена, щоб він направив в Україну винищувачі F-16.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: