На Росію ніхто не збирався нападати – Байден

відео
Вівторок, 21 лютого 2023, 19:21

Президент США Джо Байден під час промови у Варшаві у вівторок наголосив, що західні країни не збиралися здійснювати напад на Росію всупереч заявам її президента Владіміра Путіна – який таким чином виправдав агресію проти України.

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ще раз звертаюсь до народу Росії: Сполучені Штати та європейські держави – ми не прагнемо контролювати чи знищити РФ; Захід не планував напасти на Росію, як сьогодні заявив Путін; а мільйони росіян, які просто хочуть жити в мирі зі своїми сусідами, не є ворогами", – сказав Байден.

Він наголосив, що рішення почати війну проти України Путін ухвалив свідомо, "і кожен день, поки вона триває, – це його вибір".

"Він може завершити війну одним простим словом. Якби Росія перестала здійснювати вторгнення в Україну, це стало б кінцем війни. Але якби Україна перестала захищатися від нападу Росії, це б стало кінцем для України", – наголосив президент США, додавши, що союзники продовжать підтримку України.

Американський президент також підтвердив, що США та їхні західні союзники мають намір оголосити про нові санкції проти Росії цього тижня. 

Президент США відвідав Варшаву відразу після несподіваного візиту до Києва. Як повідомлялося, Байден лише у п'ятницю вирішив здійснити ризикований візит до Києва 20 лютого після того, як отримав брифінг в Овальному кабінеті від провідних членів своєї команди з національної безпеки.

Розбір деталей візиту Байдена дивіться у новому відео "Європейської правди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: