Парламент РФ підтримав призупинення ключового договору зі США про ядерну зброю

Середа, 22 лютого 2023, 15:20

Рада Федерації на засіданні в середу проголосувала за закон, що припиняє участь РФ у Договорі про стратегічні наступальні озброєння.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє "Интерфакс".

Закон про призупинення дії Договору між РФ і США про заходи щодо подальшого скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

У законі зазначено, що рішення про відновлення Росією дії договором ухвалює президент РФ.

Як ідеться в пояснювальній записці, договір, підписаний у Празі 8 квітня 2010 року, передбачає, що з метою забезпечення контролю за дотриманням положень договору кожна зі сторін має право здійснювати інспекційну діяльність.

"При цьому США цілеспрямовано не виконують своїх зобов'язань за договором у зазначеній сфері діяльності", - наголошується в документі.

Напередодні Путін заявив, що Росія припиняє свою участь у договорі про СНО, але не виходить із договору.

"Нам стратегічної поразки хочуть завдати і лізуть на наші ядерні об'єкти. У зв'язку з цим змушений заявити сьогодні про те, що Росія припиняє свою участь у Договорі про стратегічні наступальні озброєння", - сказав Путін, виступаючи з посланням Федеральним зборам.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію переглянути своє рішення про призупинення своєї участі у договорі про СНО.

Читайте також: Останній крок ядерного шантажу РФ: що означає зупинка угоди, яка контролює гонку озброєнь

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: