Українська громада та депутати пікетують ПА ОБСЄ, що проходить без українців через участь РФ

Четвер, 23 лютого 2023, 13:22

Активісти та українська парламентська делегація влаштували пікет біля будівлі у Відні, де засідає Парламентська асамблея ОБСЄ, на додачу до бойкоту засідання через присутність на ньому російської делегації.  

Як пише "Європейська правда", про це повідомляють депутатки зі складу української делегації. 

Ірина Геращенко від "Європейської солідарності" повідомила, що австрійська поліція через побоювання заворушень і провокацій дозволила вийти на пікет лише 20 активістам.

 

"До нас підходили всі зарубіжні делегації, вони налаштовані блокувати росіян і влаштувати їм холодний душ", - зазначає вона. За її словами, російські делегати пройшли у приміщення, ховаючись, чорними сходами. 

Фото з  пікету опублікувала також депутатка Євгенія Кравчук від "Слуги народу". 

 

Вона також розповіла, що, попри бойкот основної події, українська делегація все одно вже другий день проводить у Відні двосторонні зустрічі.

"Перші зустрічі сьогодні розпочались о 7:30 – в українському постпредставницві при ОБСЄ фактично паралельна сесія Парламентської асамблеї", - розповіла Кравчук про 23 лютого.

Напередодні, за її словами, були двосторонні зустрічі з делегаціями Австрії, Канади, Великої Британії, Румунії та Фінляндії. "Говорили про майбутнє як Парламентської Асамблеї ОБСЄ, так і Організації в цілому, зокрема й можливі шляхи її реформування з метою виключення з її діяльності держави-агресора", - розповіла депутатка.

Як повідомлялося, через присутність на ПА ОБСЄ росіян зустріч вирішила бойкотувати також делегація Литви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: