Президентка Європарламенту закликала створити спецтрибунал щодо злочинів РФ

П'ятниця, 24 лютого 2023, 10:51

Президентка Європарламенту Роберта Метсола у річницю великої війни повторила заклик створити спецтрибунал для притягнення Росії до відповідальності, та наголошує, що після 2022 року повернення до звичної співпраці з РФ неприпустиме.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у її колонці "Підтримати Україну і покарати агресора", де вона окреслює актуальні завдання для Європи.

"Без свободи та без справедливості взагалі не може бути миру…. Ось чому Європейський парламент закликає до створення Спеціального трибуналу, який зможе притягнути до відповідальності всіх винних у воєнних злочинах – злочинах, які не мають терміну давності. Злочинах, на які ми не можемо закрити очі.

Ось чому Європейський Союз повинен просувати санкції проти Росії, фізичних та юридичних осіб, які підтримують незаконну війну Путіна. І ось чому ми повинні чинити тиск на інші країни та приватні компанії, які все ще ведуть справи з Кремлем. Не може бути звичного ведення справ з Росією", - наголошує Роберта Метсола. 

Президентка Європарламенту опублікувала також відеозвернення до українців. 

Президент Євроради Шарль Мішель заявив, що ЄС буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно – усвідомлюючи, що це війна і за свободу Європи. 

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у річницю російського вторгнення заявила, що ЄС і Україну чекає майбутнє в єдності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: