Міноборони Молдови спростувало фейк РФ про "провокації" України у Придністров’ї

П'ятниця, 24 лютого 2023, 14:12

Міноборони Молдови спростувало заяву російського військового відомства про нібито підготовку Україною провокації в Придністров'ї.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на опубліковану 24 лютого заяву молдовського міністерства. 

"Міністерство оборони відстежує всі події, дії та зміни, що відбуваються в регіоні та на території, контрольованій режимом у Тирасполі. Зазначимо, що наразі прямих загроз військовій безпеці держави немає", - сказано у заяві.

У Молдові заарештували двох підозрюваних у шпигунстві і підготовці перевороту

Міністерство підкреслило, що спільно з іншими органами безпеки працює над запобіганням будь-яким спробам дестабілізації, підтриманням миру і стабільності в країні.

"Військовослужбовці Національної армії у складі Об'єднаних миротворчих сил у зоні безпеки працюють у штатному режимі. У разі виявлення будь-якої небезпеки для безпеки країни міністерство оборони негайно інформуватиме громадськість. Неправдива інформація, яка поширюється, має на меті створити паніку та плутанину серед людей по обидва боки Дністра", - наголосило міністерство.

Відомство закликало громадян зберігати спокій та отримувати інформацію лише з офіційних джерел.

23 лютого міноборони Росії двічі заявляло, що українські сили найближчим часом нібито планують влаштувати збройну провокацію в Придністров'ї. Влада Молдови та України це заперечувала.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: