У Кремлі пожалілися, що Макрон і Шольц давно не дзвонили Путіну

Вівторок, 28 лютого 2023, 08:48

Прессекретар президента РФ Дмитрій Пєсков заявив, що лідери Франції та Німеччини не ініціювали контактів з Владіміром Путіним уже тривалий час.

Про це він сказав в інтерв'ю "Известиям", пише "Європейська правда".

"Ми чули багато заяв Шольца і Макрона, які говорили, що продовжать спілкуватися з Путіним, щоб шукати якісь шляхи і виходи із ситуації. Однак за останній час жодних ініціатив не було. Ми чули п'ять або шість заяв Макрона про готовність дзвонити Путіну і розмовляти, але це повинні знати всі: не було ніяких запитів, орієнтувань або опрацювань можливих термінів такої розмови", - сказав Пєсков.

Він також заявив, що Путін залишається відкритим для будь-яких контактів, "які можуть допомогти Росії досягти власних цілей тими чи іншими шляхами".

"Переважно мирними, за столом переговорів, але коли це неможливо, і військовими шляхами, те, що ми бачимо зараз", - сказав Пєсков.

Минулого тижня у Берліні заявили, що попри відсутність результатів телефонних розмов з Путіним канцлер Німеччини Олаф Шольц усе одно продовжить дзвонити в Кремль.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський вважає, що його французький колега Еммануель Макрон марнує час, розглядаючи будь-який діалог з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: