Понад 1300 мігрантів висадилися на берег в Італії після порятунку на морі

Неділя, 12 березня 2023, 09:50

Понад 1300 мігрантів були врятовані в ході трьох окремих операцій біля південного узбережжя Італії, повідомила в суботу берегова охорона, через два тижні після того, як щонайменше 74 людини загинули, коли їхній човен вдарився об скелі.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Зростаюча кількість прибулих мігрантів чинить тиск на консервативний уряд Італії, який прийшов до влади в жовтні минулого року, пообіцявши зменшити цей потік, але в цьому році спостерігається різке збільшення кількості таких висадок як з Північної Африки, так і з Туреччини.

Берегова охорона заявила, що одне з її суден зняло 500 мігрантів з одного човна на відстані понад 100 миль (160 км) у відкритому морі, а згодом доставило їх до міста Реджо-Калабрія.

Ще 379 мігрантів були зняті з окремого судна в тому ж районі і незабаром будуть доставлені на сушу.

"Рятувальні роботи були складними через перевантаженість човнів мігрантами і несприятливі морські умови", - йдеться в повідомленні берегової охорони.

Ще одне переповнене рибальське судно з 487 мігрантами супроводжували до калабрійського порту Кротоне, де його прив'язали до буксира, щоб надати йому стійкості.

Місцева влада повідомила, що ще 200 осіб були підібрані біля узбережжя Сицилії і будуть переправлені до Катанії пізніше цього дня, в той час як військово-повітряні сили вивозили мігрантів з переповненого центру прийому мігрантів на острові Лампедуза.

Цього року до Італії прибуло понад 17 000 осіб, в тому числі близько 4 000 цього тижня, порівняно з 6 000 за перші 2 з половиною місяці 2022 року. Сотні людей також загинули, намагаючись перетнути Середземне море і дістатися Європи.

Порятунок мігрантів в Італії відбувається на тлі корабельної аварії 26 лютого біля Калабрії, у результаті чого загальна кількість загиблих становить 73 людей, а багато мігрантів досі вважаються зниклими безвісти.

У відповідь уряд прем'єр-міністерки Італії Джорджії Мелоні посилив тюремне ув'язнення для контрабандистів мігрантів і пообіцяв припинити їхні нелегальні переправи на човнах, відкривши при цьому легальні канали міграції.

Наразі зусилля Рима з обмеження нелегальної міграції мали незначний успіх. Лише від середи до Італії потрапили понад 3000 мігрантів, тоді як за весь березень 2022 року їх було 1300.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: