Глава ОП обговорив з помічником генсека НАТО підготовку до саміту Альянсу у Вільнюсі

Четвер, 2 березня 2023, 16:23

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак у розмові з помічником генсека НАТО Девідом Кеттлером заявив, що на саміті Альянсу у Вільнюсі Україна очікує рішення щодо модальностей і можливих часових меж подальшого руху нашої країни до членства.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться у повідомленні ОП.

Як зазначається, Єрмак відзначив важливість візиту високого представника Альянсу, який засвідчив міцну політичну підтримку нашої країни з боку НАТО, а також налаштованість на подальше поглиблення актуальної практичної взаємодії з Україною.

Співрозмовники, зокрема, обговорили підготовку до саміту НАТО у Вільнюсі в липні цього року.

"Сподіваємося, що у Вільнюсі союзники зможуть ухвалити рішення щодо модальностей і можливих часових меж подальшого руху України до членства в Альянсі", – зазначив керівник Офісу президента.

Крім того, Андрій Єрмак наголосив на необхідності активізації діалогу з країнами-членами НАТО щодо забезпечення дієвих гарантій безпеки для України після завершення війни.

"Нашій країні необхідні надійні міжнародні гарантії безпеки, які б унеможливили повторення російської агресії в майбутньому", – наголосив він.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що запросив президента Володимира Зеленського взяти участь у саміті Альянсу в Вільнюсі у липні.

Дивіться пояснення щодо сценаріїв вступу в НАТО, можливих перепон та шляхів, як їх подолати, у відео Домовленість про вступ України до НАТО. Коли її чекати, якою вона буде? Детальний розбір

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: