Через борсуків у Нідерландах призупинили популярний залізничний маршрут

Вівторок, 21 березня 2023, 23:20

Національна залізнична компанія Нідерландів ProRail у вівторок була змушена зупинити рух поїздів між містами Гертоґенбос і Бокстель на півдні через те, що під залізничною колією почали рити нори борсуки.

Про це йдеться в пресрелізі компанії, що є в розпорядженні "Європейської правди".

Як пояснили у ProRail, через те, що борсуки викопали барліг просто під колією, рейки можуть просісти в землю, а отже, "безпека руху поїздів (маршрутом Гертоґенбос-Бокстель) більше не може бути гарантована".

"В інтересах подорожувальників і перевізників необхідно більше простору, щоб мати можливість діяти швидше. Звичайно, ми проводимо термінові консультації з міністерством інфраструктури та водного господарства з цього питання", – прокоментуав виконавчий директор компанії Джон Воппен.

У Нідерландах борсуки є захищеними тваринами, тому залізничні оператори повинні отримати дозвіл на їхнє переміщення або порушення їхнього середовища проживання, перш ніж починати ремонт пошкоджених колій.

"Відновлення колії та ґрунту під нею необхідне, та ми наразі не знаємо, коли це може статись", – попереджають у ProRail.

На початку року, нагадаємо, в німецькій федеральній землі Баварія залізничники й пожежники зупинили потяг-привид, який під час гасіння пожежі раптом сам рушив із місця в бік Австрії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: