Австрійські ультраправі анонсували протест під час виступу Зеленського в парламенті

Вівторок, 28 березня 2023, 19:06

Голова опозиційної ультраправої Австрійської партії свободи Герберт Кікль розкритикував запланований виступ президента Володимира Зеленського в парламенті Австрії як такий, що нібито порушує нейтральність країни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Кікль сказав на пресконференції у вівторок.

Політик заявив, що Австрійська партія свободи виступає проти виступу Зеленського, який, на її думку, означатиме "повну відмову від політики миру та нейтралітету" Австрії. У цьому Кікль звинуватив інші парламентські фракції.

"Замість цього вони (інші партії – ред.) перейшли до небезпечної і невибіркової риторики "кінця облоги", – сказав він.

За словами Кікля, Зеленський – "президент країни, що воює", і його виступ у залі засідань Національної ради означає "атаку на нейтралітет Австрії". Тому Австрійська партія свободи буде протестувати проти виступу українського президента, та подробиці акції тримають у таємниці.

Раніше цього тижня стало відомо, що президент України Володимир Зеленський у четвер, 30 березня, виступить із промовою перед депутатами Національної ради Австрії – нижньої палати парламенту.

Звернення Зеленського до австрійських парламентарів планували ще торік, але воно так і не відбулось через опір ультраправої Австрійської партії свободи. Формально на засіданні Національної ради Австрії Зеленський теж не виступатиме, оскільки, щоб подолати опозицію ультраправих, процедурно це станеться на "парламентському заході".

З-поміж 27 країн ЄС після початку повномасштабної війни український президент не виступив тільки в парламентах Австрії, Болгарії та Угорщини.

Нагадаємо, федеральний президент Австрії Александр Ван дер Беллен на початку лютого відвідував Київ. А канцлер Австрії Карл Негаммер приїздив до України у квітні минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: