Розвідка Британії: РФ спорудила на Запоріжжі лінію оборони у 120 км, готуючись до удару на Мелітополь

Середа, 12 квітня 2023, 09:13

Російські сили спорудили три лінії оборони уздовж 120-кілометрової ділянки на Запоріжжі, але від них буде мало користі без достатньої кількості війська та артпідтримки.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії про війну в Україні за 12 квітня.

Розвідка вважає, що останніми тижнями російські сили продовжували розбудовувати великі лінії оборони у Запорізькій області, що, швидше за все, є зоною відповідальності Південного угруповання сил РФ. 

США сумніваються в успішності українського контрнаступу - ЗМІ

За британськими даними, зараз вже добудовані три лінії уздовж приблизно 120 км цього сектора. 

Оборонні лінії складаються з першої, з передовими бойовими позиціями, та ще двох зон із майже суцільними, складнішими загородженнями. Вони розташовані приблизно за 10-20 км позаду передової.

"Росія, скоріш за все, доклала чималих зусиль для побудови цих оборонних споруд, оскільки переконана, що Україна розглядає удар на Мелітополь. Ці лінії мають потенціал для того, щоб бути дуже ефективними перешкодами, проте користь від них майже цілковито залежить від того, чи буде там достатньо артилерійської підтримки та особового складу. Поки не зрозуміло, чи Південне угруповання військ зараз спроможне забезпечити такі ресурси", – зазначають в огляді. 

У попередньому огляді розвідка прогнозувала більшу участь десантників РФ у наступальних операціях в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.