Британія ввела санкції проти росіян, причетних до отруєння і арешту опозиціонера Кара-Мурзи

П'ятниця, 21 квітня 2023, 13:38

Велика Британія оголосила про санкції проти росіян, які причетні до отруєння і арешту опозиційного політика і журналіста Владіміра Кара-Мурзи.

Про це йдеться у заяві британського міністерства закордонних справ, повідомляє "Європейська правда".

Зокрема, під британські санкції потрапили агенти ФСБ Александр Самофал і Константін Кудрявцев, які у 2015 році входили до складу оперативної групи, що супроводжувала Кара-Мурзу в численних поїздках до його отруєння.

Кара-Мурзу отруїли у 2015 році  в Москві, в результаті цього він мало не помер. Сам опозиціонер впевнений у тому, що його отруїли як помсту за опозиційну діяльність, зокрема, за лобіювання на Заході санкцій проти російських чиновників у зв'язку з убивством Сєргєя Магнітського, анексією Криму і вбивством Бориса Нємцова.

Також санкції ввели проти судді Єлени Ленської, яка винесла вирок Кара-Мурзі, а також слідчих Дениса Колесникова і Андрєя Задачина, які причетні до арешту опозиціонера.

Усім п'ятьом заборонено в'їзд до Великої Британії, а всі активи, якими вони володіють у країні, заморожені.

Міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі закликав Росію звільнити Кара-Мурзу і зазначив, що Британія продовжить підтримувати опозиціонера і його родину.

Російський суд засудив Володимира Кара-Мурзу до 25 років ув'язнення за звинуваченням у державній зраді.

Як повідомлялося, вирок Кара-Мурзі засудили головний дипломат ЄС і генсек Ради Європи, а МЗС Британії викликало посла РФ.

Нагадаємо, у березні США запровадили санкції проти низки росіян через переслідування Кара-Мурзи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: