Експрем'єра Італії Берлусконі госпіталізували, він перебуває в реанімації

Середа, 5 квітня 2023, 15:59

Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі перебуває в реанімації в міланській лікарні з ранку середи.

Про це повідомляє Ansa, пише "Європейська правда".

Берлусконі перебуває у відділенні інтенсивної терапії через серцево-судинні проблеми. Його госпіталізували у середу з респіраторним дистресом (дихальна недостатність. - Ред.).

Наразі повідомляється, що стан колишнього прем'єра стабільний. "Сільвіо Берлусконі перебуває у важкому, але стабільному стані", - повідомили парламентські джерела партії Берлусконі Forza Italia.

"Берлусконі госпіталізували, тому що попередня проблема не була вирішена", - сказав глава МЗС Італії Антоніо Таяні в кулуарах зустрічі міністрів закордонних справ НАТО.

Він уточнив, що не зміг безпосередньо поспілкуватися з Берлусконі, оскільки був зайнятий на інших зустрічах і без телефону.

Берлусконі в останні роки неодноразово страждав від нападів нездужання і лише минулого тижня вийшов з лікарні.

Нагадаємо, Берлусконі у лютому, коментуючи зустріч прем'єрки Італії Джорджії Мелоні та президента Володимира Зеленського на полях саміту ЄС у Брюсселі, заявив, що якби він все ще був прем'єр-міністром, він би не зустрічався із Зеленським. 

Він заявив, що якби Зеленський припинив "атакувати" два регіони на сході України, російський напад на Україну не стався б взагалі.

В МЗС України на це заявили, що поширюючи російську пропаганду, експрем'єр Італії заохочує Росію до продовження її злочинів проти України. Пізніше Берлусконі заявив, що завжди був на боці українського народу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: