Китай оголосив про санкції через візит президентки Тайваню у США

П'ятниця, 7 квітня 2023, 18:37

Китай у п’ятницю запровадив додаткові санкції проти тайванських і американських осіб після візиту президентки невизнаного Тайваню Цай Інвень до Сполучених Штатів раніше цього тижня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Під санкції китайського Управління у справах Тайваню потрапила Сяо Бі-Кхім, яка очолює представництво Тайваню у США – тепер їй та членам її сім'ї заборонений в'їзд на материкову частину країни, а також китайські території Гонконг і Макао.

Санкції також забороняють інвесторам і фірмам, пов'язаним із Сяо, співпрацювати з організаціями та приватними особами на материковій частині Китаю.

Крім того, Міністерство закордонних справ Китаю також оголосило про санкції проти американських Інституту Гудзона та Бібліотеки імені Рональда Рейгана, а також їхнього керівництва, звинувативши їх у сприянні тайванського сепаратизму.

Сама Сяо Бі-Кхім, коментуючи санкції, нагадала, що вони запроваджуються проти неї вже вдруге – раніше це сталось у серпні 2022 року після візиту тодішньої спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань.

Міністерство закордонних справ Тайваню заявило, що Китай не має права "втручатися", коли йдеться про закордонні поїздки Цай Інвень, і що він "обманює сам себе", якщо думає, що санкції матимуть якийсь вплив.

Про санкції було оголошено після зустрічі президентки Тайваню зі спікером Палати представників США Кевіном Маккарті під час її візиту до Сполучених Штатів цього тижня.

Тайвань, який має демократичний устрій, вважає себе окремою державою, тоді як Китай і переважна більшість світу називає його частиною своєї території. Китай із великим незадоволенням сприймає візити іноземних чиновників на острів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: