Варшава обурена припущенням ексомбудсмена РФ щодо вбивства посла Польщі

Понеділок, 1 травня 2023, 12:17

МЗС Польщі засудило заяву колишнього дитячого омбудсмена Росії Павла Астахова, який поцікавився, "чому це посол Польщі досі не плаває в Москві-ріці".

Як повідомляє "Європейська правда", заяву з засудженням Астахова оприлюднив речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна.

"Міністерство закордонних справ Польщі засуджує заяву Павла Астахова, яка аргументує, що вбивство польського посла є прийнятним. Ми закликаємо Росію забезпечити безпеку всіх дипломатів відповідно до Віденської конвенції" – йдеться у заяві МЗС Польщі.

Як пише The Guardian, Павєл Астахов на російському державному телебаченні заявив про те, що вбивство послів "знаходиться в рамках міжнародного права", натякнувши конкретно на посла Польщі.

У шоу Астахов нагадав, як минулого року облили червоною фарбою посла Росії в Польщі Сергєя Андрєєва. У зв'язку з цим Астахов висловив здивування, чому посол Польщі в Росії досі "не знайдений плаваючим у Москві-ріці".

Як повідомлялося, представники російської сторони залишили будівлю у Варшаві, яка з 50-х років використовувалася як школа для дітей російських дипломатів і яку за рішенням суду повернули у розпорядження мерії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: