Москва розповіла Варшаві про "вакханалію" через інцидент із послом РФ 9 травня

Середа, 10 травня 2023, 19:37

Міністерство закордонних справ Росії в середу вручило послу Польщі Яцеку Щлядевському ноту протесту через "провокацію", в результаті якої російський посол у Варшаві був змушений покласти квіти до меморіалу українцям, загиблим внаслідок російської агресії.

Про це йдеться в повідомленні російського МЗС, яке цитує "Європейська правда".

Як заявило зовнішньополітичне відомство РФ, через "свідому бездіяльність" польської влади було зірвано традиційну церемонію покладання вінків до меморіалу радянським військовим у Варшаві.

"Цей кричущий акт став черговою ланкою в ланцюзі провокаційних кроків Варшави, вся русофобська політика якої спрямована на спотворення історії Другої світової війни", – заявили в МЗС, додавши, що "розв'язана Варшавою розбещена антиросійська вакханалія вийшла за межі принципів спілкування сусідніх держав".

МЗС Росії пригрозило "адекватними заходами у відповідь", не уточнивши, якими саме й коли ухвалить їх.

Нагадаємо, 9 травня у Варшаві активісти заблокували послу РФ Сергєю Андрєєву шлях до радянського пам’ятника новим меморіалом – українцям, загиблим внаслідок російської агресії, через що посол залишив квіти перед цією інсталяцією.

Сам Андрєєв висловив жаль, що йому другий рік поспіль не вдається вшанувати пам’ять радянських військових через такі перешкоджання, але одразу ж додав, що це його "не засмучує". 

Минулого року на 9 травня російського посла облили штучною кров’ю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: