Іспанія заборонить деякі роботи на вулиці під час екстремальної спеки

Четвер, 11 травня 2023, 09:39

Іспанія заборонятиме деякі види робіт на відкритому повітрі під час екстремальної спеки, подібної то тієї, що фіксувалася наприкінці квітня.

Про це заявила міністр праці Йоланда Діас, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Заборона буде введена в дію, коли національне метеорологічне агентство AEMET випустить попередження про серйозний або екстремальний ризик високих температур.

Цей захід торкнеться робіт на відкритому повітрі, таких як прибирання вулиць і сільське господарство.

"Ми вже бачили багато епізодів, безумовно, дуже серйозних, у сфері прибирання та збору сміття, коли працівники помирали від теплових ударів", – сказала Діас.

За її словами, зміна клімату вже впливає на людей, тому уряд повинен діяти.

Цей крок є частиною пакета заходів, який уряд, затвердить у четвер у відповідь на тривалу посуху, яка зараз охопила деякі регіони Іспанії.

Щоб адаптуватися до спеки, деякі регіони, такі як південна Андалусія або Мадрид, вже дозволяють студентам йти додому раніше у разі спеки.

Водосховища Іспанії в середньому заповнені на 50%, а в Андалусії та північно-східній Каталонії, двох найбільш постраждалих регіонах, рівень води впав приблизно до 25%.

За даними AEMET, в Іспанії зареєстровано найпосушливіший початок року з моменту початку спостережень, а за перші чотири місяці 2023 року випало менше половини середньої кількості опадів.

Цього року в Іспанії було зафіксовано 11 спекотних днів, що більш ніж удвічі перевищує середньостатистичну кількість днів за рік.

На цьому тлі Мадрид попросив у Європейського Союзу кошти для підтримки фермерів в умовах екстремальної посухи в сільськогосподарських районах країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: