На кордоні з Польщею розблокували пункт пропуску Ягодин-Дорогуськ

Понеділок, 15 травня 2023, 10:16

З 15 травня розблокований рух пунктом пропуску Ягодин – Дорогуськ на кордоні України з Польщею.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у Telegram, пише "Європейська правда".

"У результаті перемовин із Міністерством інфраструктури та розвитку Польщі, керівництвом Люблінського воєводства вдалося розблокувати рух пунктом пропуску Ягодин – Дорогуськ. З 15 травня рух вантажівок відновлено у звичайному режимі", – йдеться у повідомленні.

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що страйк, що тривав понад 10 днів, спричинив значні збитки для українських перевізників та експортерів

"Проте ми змогли знайти рішення та домовитись про розблокування руху. Я вдячний нашим польським колегам за спільне рішення та повернення до виконання положень "транспортного безвізу" та домовленостей щодо пропускної здатності Ягодин – Дорогуськ", – додав Кубраков.

Нагадаємо, 5 травня Міністерство закордонних справ України направило польським колегам ноту у зв'язку з акцією протесту польських перевізників, які з 4 травня заблокували рух вантажних автомобілів через найбільший пункт пропуску Дорогуськ – Ягодин.

8 травня Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури повідомило про віднайдення рішення для розблокування пункту Ягодин – Дорогуськ. 

Ягодин – Дорогуськ польські водії блокували також у вересні минулого року через те, що внаслідок полегшення пропуску українських перевізників із польського боку утворились черги. У квітні пункт пропуску погрожували блокувати польські фермери на тлі зернової кризи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: