В уряді Британії хочуть придбати до 10 кораблів для розміщення шукачів притулку

Вівторок, 2 травня 2023, 11:35

В МВС Британії подумують придбати до 10 списаних круїзних лайнерів, поромів і барж для вирішення проблеми затримок в обробці заявок на отримання притулку.

Про це, як пише "Європейська правда", стало відомо The Guardian.

Міністерство внутрішніх справ планує використати 10 списаних круїзних лайнерів, поромів і барж для розміщення шукачів притулку в портах по всій країні, оскільки міністри намагаються впоратися з відставанням у розгляді заявок на притулок.

Британським посадовцям наказали розглянути "всі варіанти" пошуку житла для людей, які застрягли в черзі, в тому числі в колишніх військових таборах і в'язницях, оскільки загальна кількість нерозглянутих заявок на притулок більш ніж на 1500 більше, ніж у грудні, коли прем’єр Ріші Сунак пообіцяв вирішити цю проблему протягом року.

Інформація про те, що уряд хоче мати аж 10 суден, що коштуватиме платникам податків мільйони фунтів стерлінгів, з'явилася після того, як міністри підтвердили плани розмістити близько 400 осіб на гігантській баржі в Дорсеті, намагаючись заспокоїти занепокоєння консерваторів з приводу використання готелів у їхніх виборчих округах.

Баржа "Біббі Стокгольм" буде пришвартована в порту Портленда з початку червня. Очікується, що перша група мігрантів, як очікується, самотніх чоловіків, у яких закінчується термін розгляду їхніх заяв про надання притулку, підніметься на борт пізніше того ж місяця, а влітку прибуде ще більше людей.

Джерела в Уайтхоллі повідомили, що Суелла Браверман, міністр внутрішніх справ, також "близька до підтвердження" угоди про надання колишнього круїзного лайнера на 1800 осіб для розміщення мігрантів, який буде пришвартований в Мерсі, хоча контракт ще не підписаний.

Джерела в МВС повідомили, що у них немає цільового показника щодо кількості суден, які вони планують використовувати.

Інсайдери галузі повідомили, що на ринку існує дефіцит барж, оскільки багато з них використовуються для морських будівельних проєктів, а деякі інші уряди також зацікавлені в їх придбанні для розміщення мігрантів.

Спочатку міністри планували використовувати списані круїзні лайнери і пороми, оскільки вони здатні вмістити більше людей. The Guardian повідомила, що уряд може придбати колишній круїзний лайнер з Індонезії. Однак лише кілька портів у Великій Британії є достатньо великими, щоб прийняти такі кораблі.

Одне з урядових джерел заявило, що використання гігантських барж або відремонтованих поромів і круїзних лайнерів для розміщення біженців може мати "стримуючий ефект" для людей, які прибувають на невеликих човнах, хоча критики припускають, що це буде рівнозначно свавільному затриманню.

Раніше повідомлялося, що уряд Британії готує плани переселення мігрантів з готелів на військові бази.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: