Австрія посилює контроль на кордоні після рішення Угорщини звільнити засуджених за контрабанду людей

Вівторок, 23 травня 2023, 21:02

Австрія посилила безпеку на своїх кордонах після того, як Угорщина звільнила з в'язниць засуджених за контрабанду людей, що також посилило напруженість у відносинах з Брюсселем.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Минулого місяця угорський уряд видав указ, який дозволив звільнити до 700 затриманих іноземців, засуджених за контрабанду людей, за умови, що вони покинуть країну протягом 72 годин.

Державний секретар Міністерства внутрішніх справ Угорщини Бенсе Ретварі звинуватив Європейський Союз у цьому кроці.

Він заявив, що це рішення було необхідним, оскільки ЄС "відмовляється сприяти прикордонному контролю", і заявив, що ЄС винен Угорщині 1,5 млрд євро в обмін на заходи із захисту зовнішніх кордонів блоку.

Ретварі повідомив, що у в'язницях перебуває 2000 осіб, засуджених за незаконне ввезення людей, що, за його словами, призводить до переповненості в'язниць.

Рішення звільнити частину з них у понеділок призвело до загострення відносин з Австрією, яка викликала угорського посла.

"Ми вважаємо, що це абсолютно неправильний сигнал", – заявив міністр закордонних справ Австрії Олександр Шалленберг журналістам перед засіданням Європейського Союзу в Брюсселі, додавши, що він вимагає від Будапешта "повного роз'яснення".

Речник Європейської комісії заявив, що вони також вимагатимуть пояснень з цього приводу, але сказав, що поки що зарано говорити про наслідки в рамках міграційного законодавства ЄС.

Вона додала, що країни-члени ЄС зобов'язані вживати "ефективних" і "пропорційних" заходів для регулювання кордонів блоку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: