Залужний обговорив із головнокомандувачем сил НАТО в Європі F-16

Середа, 24 травня 2023, 08:53

Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний у телефонній розмові з верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних Сил НАТО в Європі Крістофером Каволі обговорив посилення протиповітряної оборони України за допомогою F-16.

Про розмову йдеться у Telegram-каналі Залужного, повідомляє "Європейська правда".

"Необхідність посилення протиповітряної оборони, в тому числі за допомогою винищувачів F-16, та збільшення кількості боєприпасів, були ключовими темами нашого діалогу", – йдеться у повідомленні.

Залужний і Каволі обговорили важливість продовження спільної роботи щодо обслуговування та ремонту військової техніки. 

Також Залужний розповів про кількісний та якісний склад українського війська і про ініціативу посилення української морської піхоти за рахунок створення нових бригад.

"Домовилися з генералом Каволі і надалі активно взаємодіяти задля зміцнення обороноздатності України", – зазначено у повідомленні.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг раніше заявив, що рішення про підготовку українських пілотів "дає можливість також пізніше ухвалити рішення щодо постачання" F-16.

Напередодні міністр Військово-повітряних сил США Френк Кендалл уточнив, що на постачання винищувачів F-16 в Україну піде "у найкращому випадку кілька місяців".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: