У Бельгії 18 студентів покарали за смерть хлопця під час обряду посвячення

П'ятниця, 26 травня 2023, 19:07

Апеляційний суд Антверпена засудив 18 студентів Левенського університету до громадських робіт і штрафів у зв’язку зі смертю 20-річного Санди Діа, який помер під час принизливого обряду посвячення.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Brussels Times.

Обвинувачення вимагало для всіх підсудних 50-місячного тюремного ув'язнення, але суд зобов’язав їх сплатити штраф у розмірі 400 євро родині загиблого та здійснити 300 годин громадських робіт.

Водночас, якщо хтось із засуджених студентів не виконає громадські роботи, то отримає альтернативне покарання у вигляді 15-денного ув'язнення.

Захист 18 студентів, яких звинувачували в ненавмисному вбивстві, умисному застосуванні шкідливих речовин, принизливому поводженні та злочинній недбалості, вказував, що ті одразу почали надавати допомогу померлому, а також викликали швидку допомогу.

Апеляційний суд Антверпена погодився й виснував, що студенти не були винні в недбалості або ненавмисному вбивстві.

Нагадаємо, йдеться про події 2018 року, коли 20-річний Санда Діа проходив обряд посвячення в елітному студентському клубі Reuzegom Левенського університету.

Під час посвячення Діа разом зі ще двома студентами змусили випити літр джину і риб'ячий жир, а також годинами стояти у холодній воді у вбиральні. У результаті хлопець знепритомнів і помер від переохолодження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: