На кордоні Латвії і Білорусі троє мігрантів напали на латвійського прикордонника

Середа, 3 травня 2023, 07:13

На кордоні Латвії і Білорусі під час спроби незаконного перетину групою з близько 90 мігрантів троє громадян Індії напали на латвійського прикордонника, їх затримали.

Про це розповів глава МВС Латвії Маріс Кучинскіс на засіданні уряду, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

Міністр внутрішніх справ Латвії наголосив, що ситуація на кордоні між Латвією та Білоруссю досі залишається неспокійною, оскільки десятки нелегалів не полишають надії пробратися на територію Євросоюзу.

Кучинскіс пояснив, що в ніч на 2 травня було затримано іноземців, які накинулися на прикордонника. Зупинити нападників змогли лише за допомогою службових собак. За даними, наданими Державною прикордонною службою, затриманими можуть бути громадяни Індії.

Про те, що ситуація на кордоні все ще залишається напруженою і навіть погіршилася, заявив і міністр закордонних справ Едгарс Рінкевичс, який у вівторок виконував обов'язки прем'єр-міністра Латвії.

Очільник зовнішньополітичного відомства повідомив, що з наближенням літа кількість нелегальних мігрантів лише зростатиме, відповідно, збільшиться й обсяг роботи, який виконують прикордонники.

Нагадаємо, минулого тижня парламент Литви ухвалив закон, що дозволяє прикордонникам розвертати мігрантів, які нелегально перетинають кордон країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: