Польща попросила Британію допомогти із захистом від ракет і дронів – Bloomberg

Вівторок, 6 червня 2023, 10:50

Уряд Польщі звернувся до Великої Британії з проханням надати підтримку і технології для протидії російським ракетам, безпілотникам і аеростатам-шпигунам.

Про це агентству Bloomberg розповіли співрозмовники, знайомі із цим питанням, повідомляє "Європейська правда".

Відповідний запит надійшов після низки інцидентів у польському повітряному просторі за останні місяці.

За словами співрозмовника, Велика Британія наразі розглядає свою відповідь на запит Польщі.

У британському уряді відмовились від коментарів, вказавши лише, що в Польщі вже розгорнуто комплекс ППО Sky Sabre. Раніше Британія уклала угоду для забезпечення Польщі наземними засобами ППО на суму в $2,4 млрд.

Нагадаємо, у Польщі розгортається скандал довкола ситуації з ракетою, ймовірно російською, яка вочевидь потрапила на територію країни ще у грудні, але громадськість дізналася про неї лише у травні.

Міністр оборони Польщі заявив, що військові тоді відстежили ракету і відреагували як належить, але особисто йому не доповіли про інцидент. Опозиція у зв'язку з цим закликала до його відставки.

Крім того, у травні у Польщі зафіксували появу в повітряному просторі об'єкта – ймовірно, спостережного аеростата, який залетів із боку Білорусі. Його пошуки тривали більше трьох тижнів.

15 листопада 2022 року в населеному пункті Пшеводув на кордоні з Україною впала ракета, внаслідок чого загинули двоє людей.

Читайте також: Польща пропустила ракетний удар: як російська Х-55 біля "столиці НАТО" підірвала політику країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: