Дії Росії вимагають значного посилення на східному фланзі НАТО - глава МЗС Литви

П'ятниця, 9 червня 2023, 15:05

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що ситуація з безпекою на східному фланзі НАТО не покращилася.

Про це він сказав під час дискусії щодо пріоритетів саміту НАТО у Вільнюсі, організованій Французьким інститутом міжнародних відносин, повідомляє "Європейська правда".

"Через 15 місяців жорстокої війни Росії проти України і рік після саміту в Мадриді ситуація з безпекою на східному фланзі не покращилася. Росія готується до довгострокової конфронтації з НАТО, і її агресивна позиція вимагає очевидного посилення колективного стримування і обороноздатності", – зазначив Ландсбергіс.

Він також закликав "чітко сказати Україні, як і коли вона може вступити до Альянсу".

"Забезпечення довгострокової підтримки України життєво важливе, але ми не можемо назвати це гарантіями безпеки. Єдиними надійними гарантіями безпеки, здатними стримати Росію, є членство в НАТО і 5 стаття", – додав глава литовського МЗС.

Напередодні прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявляв, що подальша підтримка України триватиме, аби не дати здійснитись розрахункам Росії про "втому" країн заходу і НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: