У Польщі прокоментували нібито відмову Німеччини ремонтувати українські Leopard в країні

Четвер, 13 липня 2023, 19:32

У Польщі заявили, що переговори з Німеччиною про відкриття центру обслуговування танків Leopard, які отримала Україна, тривають, і польська сторона зберігає повну готовність прийняти озброєння для ремонту.

Заяву Польської зброярської групи (PGZ), державної компанії, яка бере участь у переговорах між Варшавою і Берліном, наводить TVP Info, пише "Європейська правда".

"Після переговорів між Польщею та Німеччиною щодо створення сервісного хабу для танків Leopard 2 польська сторона зберігає повну готовність прийняти на озброєння перші танки сімейства Leopard з метою їх удосконалення та відновлення боєздатності", – заявили у державній PGZ. 

ЗМІ: Німеччина відмовилася від створення в Польщі центру з ремонту танків Leopard

У польській держкомпанії пояснили, що промисловість Польщі від початку переговорів заявляла про готовність обслуговувати Leopard, поставлені українським Збройним силам, і в цьому плані нічого не змінилося. 

"Водночас PGZ під час зустрічей з німецькою стороною неодноразово наголошувала, що ці ремонти будуть можливими лише за умови забезпечення необхідними запчастинами, основними виробниками яких є німецькі компанії", – читаємо. 

На користь вибору Польщі центром обслуговування також служить досвід польського ОПК з обслуговування та модернізації танків Leopard 2, зазначає PGZ. 

Німецькі ЗМІ раніше повідомили, що Німеччина має намір розірвати переговори про створення в Польщі сервісного центру для танків Leopard.

За даними видання "Handelsblatt", причиною відмови від контракту на створення центру ремонту танків у Польщі є "надмірні цінові очікування польського уряду"

Центр мав відкритися наприкінці травня. Після переговорів у квітні з міністром оборони Маріушем Блащаком його німецький колега Борис Пісторіус заявив, що обидві сторони вийшли на завершальну стадію імплементації. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: