Британська розвідка пояснила, навіщо РФ посилено займається військовою підготовкою дітей

Понеділок, 24 липня 2023, 08:59

Росія посилено проводить військову підготовку серед дітей, щоб розвивати в них культуру воєнізованого патріотизму.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в розвідувальному огляді Міністерства оборони Великої Британії за 24 липня, опублікованому в Twitter.

В огляді відомство нагадує про плани Росії навчати школярів основам управління бойовими безпілотниками.

Як зазначили британські аналітики, російський сенатор Артьом Шейкін оголосив, що на уроках навчатимуть розвідкці місцевості та способам протидії ворожим БПЛА.

Крім уроків з управління БПЛА, в Росії школярів планують навчати стрільбі з автомата, навичкам поводження з ручними гранатами і наданню першої медичної допомоги.

Усе це стане обов’язковим з 1 вересня 2023 року в програмі навчального предмета "Основи безпеки життєдіяльності" для учнів 10 і 11 класів.

"Посилений акцент Росії на військовій підготовці дітей є здебільшого спробою культивувати культуру воєнізованого  патріотизму, а не розвивати справжні військові здібності. Однак додавання навичок керування БПЛА підкреслює, що Росія визначила використання тактичних БПЛА в Україні як сталий компонент сучасної війни", – йдеться в огляді.

Напередодні британська розвідка повідомляла, що затримання у Росії Ігоря Гіркіна ("Стрєлкова") напевно розлютить його прихильників серед воєнкорів та військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: