Джерела NYT стверджують, що загальні втрати армій України і РФ наближаються до 500 тисяч

уточнено 20:16
П'ятниця, 18 серпня 2023, 18:42

Уточнено 20:16. Уточнено сьомий абзац про загальну кількість військовослужбовців у Росії та України.

Загальна кількість поранених і вбитих військових з боку України та Росії за понад півтора року повномасштабної війни оцінюється в майже 500 тисяч, більшість – росіяни.

Про це йдеться в матеріалі The New York Times, який цитує "американських посадовців", пише "Європейська правда".

З російського боку, за оцінками США, загальна кількість втрат становить 300 тисяч, з них 120 тисяч – загиблі й 170-180 тисяч – поранені. Україна ж, за цими ж підрахунками, втратила близько 70 тисяч військових загиблими й 100-120 тисяч пораненими.

Втрати РФ різко зросли взимку й навесні цього року під час битви за місто Бахмут на Донеччині: тоді щодня "сотні" російських військових гинули або отримували поранення. Україна, однак, теж зазнала важких втрат під час оборони міста.

Також значних втрат у "тисячі військовослужбовців" Україна зазнала в перші тижні контрнаступу, коли намагалась прорвати російські лінії оборони на півдні. Доклались і проблеми з евакуацією поранених і надання їм медичної допомоги на полі бою.

У Британії оцінили втрати РФ: 220 тисяч військових і понад 6200 одиниць бронетехніки

Після зміни тактики й переходу до обстрілів російських позицій втрати України значно зменшились, але у Вашингтоні тепер побоюються, що так українські запаси боєприпасів досить швидко вичерпаються.

Крім того, попри значні російські втрати, вона загалом має 1,33 мільйона військовослужбовців включно з резервістами, тоді як в Україні їх майже втричі менше – близько 500 тисяч, за оцінками американської сторони.

Оцінки США ґрунтуються на супутникових знімках, перехопленнях телефонних розмов, повідомленнях у соцмережах і ЗМІ та офіційних даних Києва та Москви. Обидві сторони публічно не розкривали свої загальні втрати.

Раніше The Washington Post опублікувала матеріал, де з посиланням на "американську розвідку" стверджувалось, що в ході контрнаступальних операцій Україна не зможе досягти ключової мети – міста Мелітополь Запорізької області.

У Білому домі на це заявили, що вірять і мають упевненість у спроможності українських військових досягати подальшого прогресу на полі бою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: